Rabobank gaat de zeven Voedselbanken in Noord-Holland Noord extra ondersteuning bieden, in de vorm van begeleiding en een donatie. De coöperatieve bank wil mensen helpen een stap te zetten naar een financieel gezonder leven. Door een luisterend oor te bieden en inzicht te geven in inkomsten en uitgaven. Bij geldzorgen staat het Rabo Team Hulp bij Geldzorgen klaar om te helpen met oplossingen. Om samen met onder meer de Voedselbanken zoveel mogelijk mensen te kunnen blijven ondersteunen, doet Rabobank een donatie uit het Coöperatiefonds van in totaal € 100.000! Ht bedrag wordt verdeeld over de Voedselbanken in Noord-Holland Noord: Alkmaar, Den Helder, Kop van Noord, Langedijk, Purmerend, Texel en West-Friesland en op basis van het aantal cliënten van de Voedselbanken.

Foto van uitreiking cheques
Op donderdag 15 december reikten leden van Rabobank cheques voor de donatie uit aan de zeven Voedselbanken. Dat gebeurde bij de locatie van Voedselbank West-Friesland in Hoorn.

‘Samen kunnen we het verschil maken’
De Voedselbanken in Noord-Holland Noord staan voor een grote uitdaging. Door de huidige inflatie en hoge energiekosten stijgt de behoefte aan voedselpakketten, terwijl het aanbod van producten daalt. De Voedselbanken worden hierdoor nog afhankelijker van donaties en zoeken nog meer de samenwerking op met andere partijen.

Daarnaast wil de bank overleg initiëren tussen de zeven Voedselbanken, zodat ze elkaar verder kunnen versterken. Voedselbanken die nog geen Vriendenstichting hebben, worden via Rabo ClubSupport geholpen bij het creëren van deze structurele inkomstenbron. Er worden workshops georganiseerd voor het effectief inzetten van social media en het werven van vrijwilligers. Verder kan Rabobank, via haar netwerk, de Noord-Hollandse Voedselbanken in contact brengen met regionale voedselproducenten. De Rabobank heeft leden ipv aandeelhouders en die bepalen en zorgen ervoor dat we projecten kunnen ondersteunen zoals de Voedselbanken. De Voedselbanken doen enorm goed werk. Ze verstrekken onder andere gezond voedsel en helpen mensen financieel gezond te leven, iets waarvoor Rabobank zich ook hard maakt. Ik ben er bijzonder trots op dat wij, namens onze leden, hier een steentje aan mogen bijdragen.’