Buurderij Alkmaar

Voedselbank Alkmaar krijgt dit jaar van Buurderij Alkmaar een bijzonder kerstcadeau. Met de actie ‘Boodschap voor een ander’ trakteren mensen die winkelen bij De Buurderij hun medemens op de lekkerste biologische cadeaus.
‘Boodschap Voor Een Ander’ is geïnspireerd door het ‘uitgestelde koffie’, waarbij je een kop koffie voor iemand koopt die het niet kan betalen.
Buurderij Alkmaar wil Voedselbank Alkmaar helpen om goed en gezonde voedsel en drank ook beschikbaar te maken voor mensen in onze maatschappij die iets extra’s kunnen gebruiken. Het hele bedrag wordt in januari uitgegeven bij lokale boeren en producenten. Er wordt lang, houdbare lekkere producten van gekocht. Denk aan bijvoorbeeld pasta, sauzen, soep, vruchtensap of broodbeleg (jam, pindakaas, chocopasta).
Dit wordt als (Kerst)cadeau aangeboden aan de Voedselbank Alkmaar.
Eerste streekmarkt
Op zondag 15 januari organiseert de Buurderij samen met Duurzaamheidsfestival UPfest de eerste echte Streekmarkt. Een hele dag shop je in de Grote Kerk Alkmaar je lokale duurzame boodschappen bij elkaar. Kijk voor de actie ‘Boodschap voor een ander’ en de producenten die op de streekmarkt aanwezig zijn op www.buurderijalkmaar.nl.

In deze tijd, waarin naast reguliere klanten ook veel vluchtelingen een beroep doen op de voedselbank, wordt de vraag naar levensmiddelen groter en daar kan Buurderij Alkmaar iets betekenen.

De Voedselbank biedt directe voedselhulp aan mensen die het financieel tijdelijk niet redden, wekelijks ontvangen zo’n 220 gezinnen (ca. 900 personen) voedselpakketten via drie uitgiftepunten in Alkmaar en omgeving. Om de zelfredzaamheid van hun klanten te vergroten en uiteindelijk we

Hoe werkt het? Om op eigen benen te kunnen staan, wordt samengewerkt met lokale organisaties en instanties. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn. Voedselbank Alkmaar draait volledig op vrijwilligers.

Selecteer een ‘Boodschap voor een ander’, je kiest het bedrag waarvoor je wil bestellen en betaalt online. Je steunt hiermee rechtstreeks de donatie actie. 

 

www.buurderijalkmaar.nl

Facebookpagina